: 1.6 ecoboost 160KM a na hamowniach wychodzi ponad 170KM
Mój poprzedni wpis przy przebiegu 3000 kkm, teraz 96000kkm, auto super bez żadnych dodatkowych napraw tylko części eksploatacyjne tylne hamulce przy 77000kkm, świece, i wymieniłem całe tylne zawieszenie przy 94000kkm, za 1800 zł, co uważam za niedrogo , wielowahaczowe.
Silnik super się zbiera, dodatkowy wzrost momentu z 240 na 270 przez 15 sek. super sprawa przy przyspieszaniu,zero dolewek oleju pomiędzy wymianami. Zozkręcił sie z początkowych 215 na 225 licznikowe
BDB dalej działające miłe klikniecie przy "wkładaniu" biegu
Super , mimo zużycia tylnego zawieszenia nic nie czułem, ale podczas przeglądu w Ford Sławek Katowice zalecili wymiąnę,i po wymianie dopiero zauważyłem że jest jeszcze lepiej
Widoczność dobra , do tyły troche gorzej ale pomagają czujniki
wszystko na swoim miejscu
Klimatyzacja wydajna , podgrzewana przednia szyba super sprawa nie tylko zimą, klimatyzacje po pięciu latach nie muszę nabijać, tylko odgrzybianie
Duże wygodne auto i z przodu i z tyłu
Dobre do 160 cisza potem słyczą lekko szum na lusterkach i opony ale bardziej zimowe
przeglądy w serwisie olejowe 400-450 zł.
nic dodać nic ująć , byłem na jazdach testowych suvami honda crv,mazda cx5,kia,tuscon,touran, zostaje przy mk4, słabe silniki benzynowe ww. do tego kupa plastiku w środku, wyższe spalanie nie o 1l-1,5l tylko nawet 3l
brak
brak