Ocena kierowcy - Skoda Fabia I Hatchback

Darek P.P., 18 lat temu
Silnik 1.4 16V 75KM 55kW
Rok produkcji 2002
Skoda Fabia I Hatchback 1.4 16V 75KM 55kW 1999-2007 - Oceń swoje auto
Oj bardzo przeciętnie. Kupując skodę w salonie, spodzieałem się czegoś więcej. Na samochów o tak małej objętości i pojemności stanowczo za duże spalanie
Dość elastyczny ale brak płynnej pracy na jałowym biegu. W ASO powiedziano mi że ten typ tak ma
Po trzech latach - ok. Bez zastrzeżeń.
Po 30 tys. wymieniłem gumowe elementy wachacza. Często ustawiam zbierzność. Oś skrętu dość dobra.
SZEROKI SŁUPEK. Czasami zasłania pieszych na przejściu. Użytkuje samochów wspólnie z żoną i oboje mamy takie samo zdanie. Lusterka ok.
Jest nawiew na nogi pasażerów siedzących z tyłu. Po 75000 termostat do wymiany.
Jak na samochód tej klasy i tej objętości to nieźle. Jednak trzy osoby z tyłu to nie jest najleprzy pomysł
Na wysokich obrotach dość głośno
Bardzo dużo pali. W mieście potrafi nawet 9,5 l Przeglądy w ASO dość drogie.
Myślę że kupując pojazd w cenie do 40tys. powinniśmy otrzymać w zamian coś więcej
I tu rówież źle. Po około 10 tys. STRASZNIE skrzypią tylne drzwi . Do dzisiaj. Uszkodzona kratka nawiewu powietrza w kabinie. Połamały się cięgna listków. Ok 20 tys. brak ogrzewania jednego z lusterek. 70 tys. nie otwiera się bagażnik ( jest zintegrowany z centralnym zamkiem i pilotem ). Było tego troche , nie wszystko pamiętam.
Poważnych rzeczy nie wiele. Poduszka silnika do wymiany po ok. 50 tys. Osłony przgubów bardzo szybko po około 30 tys , później około 60 tys.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW [l/100km]

8,1