Polecam każdemu kto nie ma rodziny i potzrebuje samochdu do dynamicznych dojazdów do pracy albo na szybkie podróżowanie po trasie, gdzie dynamika przy np wyprzedzaniu jest konieczna. Naprawdę ciężko znaleść samochód z takimi możlwościami za takie małe pieniądze i z takim spalaniem. Nie polecam natomiat jako samochód rodzinny.
Jeśli chodzi o silnik to myślę, że wystarczy każdemu jedna przejażdżka, żeby pokochać ten samochód. Elastyczność i kultura pracy bajkowa. Jedyny minus to, że jest troche głośny ale to norma w Volksvagenowskim TDI taki jego urok.
Sześć biegów. Wszystko wchodzi bez najmniejszego problemu.
Dobrze trzyma się drogi. Jest za to cholernie twardy jak na seryjny samochód. Cierpi na tym zawieszenie i plastki wewnątrz przez nasze polskie drogi.
Wszystko pod ręką. Prostoda dominuje raczej w tym samochodzie.
Klimatronic. Wszystko OK.
Trzeba wybierać w tym samochodzie. Albo kierowca ma względny kompfort albo osoby z tyłu. Generalnie mało miejsca. Mam 190 cm wzrostu i jak chcę wygodnie usiąść to za mną nie ma praktycznie miejsca na nogi.
Głośny TDI.
Myślę, że jak na tą moc i te osiągi to jest OK. Oczywiście spalanie w ogromnej mierze zależy od stylu jazdy i tego jak z tej mocy korzystamy.
W salonach wiem, że w tej wersji kosztował majatek jak na tą klase, ale teraz po latach moim zdaniem cena do jakośći w używkach rewelacyjna.
Trzeszczące plastiki. Strasznie wkurzające, ale to wina zawieszenia w tej wersji. Spalona żarówka czy to z przodu czy z tylu = koszmar. Fatalny dostęp.
coraz więcej rzeczy stuka puka w zawieszeniu.
Na razie nic.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDi 130KM 96kW