Uwielbiam to auto. Przy 5 osobowej rodzinie szukałem czegoś dużego funkcjonalnego ale nie Vana w dobrej cenie. Luksusowe marki są poza moim zasięgiem (Q7, XC 90, X5) - wahałem się pomiędzy CR-V, Kodiakiem który nie był jeszcze dostępny a Kią. Zdecydowanie uważam że był to (póki co) dobry wybór.
Szału nie ma - silnik mocny ale auto bardzo ciężkie. Volvo XC 60 2.4 190 koni i napęd 4x4 wychodziło lepiej. Z drugiej strony na autostradzie z 5 osobami na pokładzie, boksem i furą bagażu spokojnie prędkości autostradowe oraz wyprzedzenia bez nerwów i palpitacji serca
Nie jest bardzo szybka ale też nie muli. Tu również XC 60 wypadało lepiej (pomimo tego że obie skrzynie 6 biegów). Tryb sport jest fajny i przydaje się
Kanapowiec - szału nie ma. Z drugiej strony nie buja bardzo i jest komfortowo
Jak w Starze - wszystko widać. Plus za kamerę cofania z liniami i czujniki z każdej strony w standardzie.
Tu jest spoko - umiarkowana ilość przycisków na panelu. Kierownica trochę gorzej i niezbyt ładna. Dużo schowków i gniazd + co dla mnie było ważne - fajnie zorganizowany trzeci rząd siedzeń który również jest funkcjonalny.
Bez zastrzeżeń
Naprawdę w porządku - we wszystkich trzech rzędach - dużo lepiej niż w XC 60 które bardzo 'otaczało' kierowcę
Wyciszone fajnie ale z drugiej strony brak takiego pazura jak w moim poprzednim aucie (ale tam było 5 cylindrów).
Poki co bez napraw - przeglady co 30tysięcy więc spoko. Spalanie akceptowalne
Za połowę ceny Q7 macie to samo wyposażenie trochę mniej luksusu i podobną funkcjonalność.
Na razie - ale to młode auto.
jak wyżej
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 CRDi 185KM 136kW