Ocena kierowcy - Fiat Bravo II Hatchback 5d

maestro, 14 lat temu
Silnik 1.6 TD MultiJet 120KM 88kW
Rok produkcji 2009
Fiat Bravo II Hatchback 5d 1.6 TD MultiJet 120KM 88kW 2008-2012 - Oceń swoje auto
Naprawdę polecam takie auto każdemu. Nie rozumię dlaczego ludzie wolą kupić używane auto z niewiadomo skąd, zamast nowe.
Samochód ma doskonałe osiągi, na trasie jest szybszy niż VW Passat TDI 130 PS. Myślałem że facetowi oczy wyjdą z orbit, jak go wyprzedzałem z prędkością 200 km/h. Spalanie - 7,2l/100km na trasie Katowice - Berlin, z prędkością 100 do 200km/h i ciągłym hamowaniem do 100-tki i pełny gaz do 200 i tak w kółko, czas jazdy 3h45min. Dynamika lepsza niż mercedes 122 PS, tylko że tamten palił mi 16 l/100 km przy takij jeździe.
6 biegów. Precyzyjne przełożenia, cisza. Super
Tylna oś skrętna, rewelacyjnie trzyma się drogi.
Do przodu super, ale do tyłu musiałem się trochę przyzwyczaić, bo ma z tyłu takie grube słupki, jakiś czas mi to trwało, ale jest OK.
Bardzo ergonomicznie zaprojektowany samochód.
Bez zastrzeżeń
Jak na taki mały samochód to super. Z tyłu ma trochę mniej miejsca, jak na 4 dorosłych chłopów, ale mam 10 letnie dzieci i mieścimy się wszyscy
Autko jest naprawdę ciche
Przeglądów jeszcze nie pobiłem, ale tak spalanie to extra. Żona jeździła nim teraz w zimę , jak były takie mrozy po -18st.C na trasie 18 km tami spowrotem, miasto korki i ten mróz, spalanie 8,6l/100km. Poza miastem na ciepłym silniku, jak nie ma śniegu i mrozu, auto spala poniżej 5,6 l ropy.
No cóż. Rozumię że nie każdego stać na nowy samochód, raty. Ale proszę wziąć pod uwagę, że auta nie kupuje się na 1 sezon, ale na kilka lat. Licząc wszystkie wydatki poniesione na utrzymanie starego samochodu i wieczną niepewność co znowu się zepsuje, jestem zdania że warto wydać trochę więcej, nawet kupić auto klasę niższe, ale jestem pewny co w tym aucie jest. Nawet jak się zdaży jakaś stłuczka, bo tego nie można uniknąc, to wiem wszystko od A do Z co się z tym autem działo, a kupując używane sprowadzone, tak zwane \"okazje\", pozostawiam bez komentaża.
OK
Żadnych. 3 lata gwarancji bez limitu przebiegu